Komócsin Sándor @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
03.
24.
14:43
Megsimogatta a pityergő szerb államfő buksiját az orosz kormányszóvivő

Megsimogatta a pityergő szerb államfő buksiját az orosz kormányszóvivő

Szerbia aggodalmai Oroszország prioritásai között szerepelnek – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint. Peszkov ezzel Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentésére reagált, miszerint Oroszország azon döntése, hogy az orosz gázért ezentúl rubelben kell majd fizetni, Szerbiának is gondot jelent.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
24.
09:07

Bedurvult a Renault: bezárja moszkvai üzemét és a Lada lehet a következő

A francia Renault autógyártó vállalat felfüggeszti a termelést Moszkvában lévő gyárában, vélhetően nem függetlenül attól, hogy az ukrán kormány bírálta a francia vállalatokat, amiért nem vonulnak vissza Oroszországból - derül ki a BBC tudósításából. A vállalat közleményéből az is kiderült, hogy további lehetséges lépéseket is fontolgatnak, amelyek a vállalat 69 százalékos tulajdonában lévő AvtoVAZ-t, azaz a Lada autók gyártóját érinthetik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
16:23

A seregbe tartanak a lengyelek

A lengyeleket egyre jobban aggasztja az a lehetőség, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő komolyan vissza akarja állítani a Szovjetunió régi befolyási övezetét, ami elkerülhetetlenül azzal jár, hogy az orosz hadsereg Ukrajna után előbb-utóbb megtámadja Lengyelországot is. Ezért aztán egy részük úgy gondolta, tennie kell valamit - írta a BBC. Egy Krakkó melletti katonai bázison a brit sajtóorgánum tudósítója a frissen toborzott nők és férfiak csoportját látta, akik a hadsereg mellett működő Lengyel Területi Védelmi Erőkbe jelentkeztek tartalékos szolgálatra.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
15:59

Újabb NATO-csapatok jönnek Magyarországra

A NATO tagállamainak vezetői brüsszeli tanácskozásukon arról fognak megállapodni, hogy a katonai szövetség négy új NATO-harccsoportot telepít Kelet-Európába - idézte a BBC Jens Soltenberget, a NATO főtitkárát. A négy egységet Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába telepítik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
15:22

A orosz rezsim nem hagyja békében nyugodni az elesetteket

Egy hideg márciusi napon Voronyezs városában temetésre gyűltek össze az emberek. Egy az orosz nemzeti zászlóval letakart, lezárt cinkkoporsóban a 21 éves Kirill Ujasev indult utolsó útjára, aki a Kijev melletti harcokban vesztette életét az Ukrajna ellen indított orosz invázióban - derül ki a Moscow Times riportjából. A temetés hangulata arról árulkodott, hogy a jelenlegi orosz rezsim nem engedi békében távozni azokat, akik az értelmetlen háborúban vesztették el az életüket.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
14:25

Az utolsó értelmes emberek is menekülnek Putyin környezetéből

Anatolij Csubajsz közgazdász, Vlagyimir Putyin tanácsadója a klímavédelem ügyében, korábban a gazdasági reformokért felelős megbízott feladta az állását, és elhagyta Oroszországot, mivel nem ért egyet az Ukrajna ellen indított invázióval - vette át a Moscow Times a Bloomberg hírét. A kilépés hírét két neve elhallgatását kérő informátor suttogta az amerikai hírügynökség sajtómunkásainak fülébe, bár később az állami hírügynökség, a TASZSZ is megerősítette.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
11:16

Németország nyitva áll az ukrán menekültek elött

Az orosz hadsereg nem tud előrejutni Ukrajnában annak ellenére, hogy továbbra is hevesen bombázza a kisebb és nagyobb városokat, Putyin offenzívája elakadt, a pusztítás ellenére, amit napról napra az ukránokra hoz - mondta Olaf Scholz, Németország kancellárja hazai politikustársai előtt a BBC tudósítása szerint. Vlagyimir Putyin orosz államfőnek meg kell tudnia az igazságot arról, mibe sodorta országát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
10:40

Úgy tűnik, pontosan tudják az oroszok, hova lőnek

Az ostrom alatt lévő Mariupolt ugyan péppé lőtte az orosz tüzérség, ám hogy, hogy nem a kikötőt nem nagyon érte találat - mondta el a BBC tudósítójának a kikötő igazgatóságának egyik felső vezetője, aki március 22-én menekült el a városból. Az illető, aki biztonsági okokból nem árulta el a nevét, azt is elmondta, hogy hat külföldi hajó esett csapdába a kikötőben a háború kezdete után.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
10:23

Nagy taktikai harcot vív a két hadsereg

Az orosz hadsereget taktikája megváltoztatására kényszerítheti, ha igaz, hogy az ukránoknak Kijev körül sikerült visszaszerezniük az oroszok által elfoglalt terület egy részét -mondta a BBC-nek Justin Bronk a brit Royal United Services Institute (Rusi) biztonsági és védelmi kutatóintézet szakértője. Miután az oroszok nem tudták elfoglalni az első rohammal Ukrajna nagy részét, visszavonják és átcsoportosítják erőiket, hogy egy-egy frontra összpontosítsák azokat. Ilyen támadás az Azovi-tenger legnagyobb kikötővárosa, Mariupol ellen indított ostrom.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
09:18

Több ezer orosz kénytelen tovább nyaralni Thaiföldön

A készpénzhez jutás a legnagyobb gondja annak a hétezer orosz állampolgárnak, akik éppen Thaiföldön nyaraltak, amikor elindult az orosz invázió Ukrajna ellen, és erre válaszul gyors ütemben érkeztek az orosz bankok pénzügyi tranzakcióit bénító nyugati gazdasági szankciók - derül ki a BBC beszámolójából.

Szerző(k): Komócsin Sándor

A neobankká válás útján a HPE-vel (x)

Előfizetéses informatikai szolgáltatásokkal tesz nagy lépést a neobankká válás útján a Fizetési Pont cégcsoport.